Uitgangspunten van IBCT -EFT en ACT


IBCT, EFT, ACT

IBCT 

Integrative Behavioral Couple Therapy 

Als je je niet meer gehoord voelt binnen je relatie en de gesprekken die er nog plaatsvinden compleet langs elkaar heen gaan. De onderlinge verschillen groot zijn en dat mede tot uiting komt in gedrag waar je je aan ergert, dan is IBCT een geschikte vorm van relatietherapie. Daarbij wordt namelijk de focus gelegd op persoonlijke verschillen, emotionele gevoeligheden, stress van buitenaf en communicatiepatronen. 

EFT

Emotionally Focused  Therapy is een hele krachtige manier om ervoor te zorgen dat twee partners zich weer verbonden gaan voelen met elkaar. Het legt namelijk de nadruk op onderliggende emoties en behoeften die jullie allebei hebben, maar die eerder niet geuit,  gehoord of geaccepteerd werden. Je leert begrip op te brengen voor elkaar en negatieve interactiepatronen te doorbreken. 

ACT 

Acceptance and Commitment Therapy 

Uitgangspunt is om te leren op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt zodat je kan blijven investeren in de dingen die je ├ęcht belangrijk vinden. ACT bestaat uit zes verschillende processen; Acceptatie, Afstand nemen van je gedachten, Flexibel omgaan met je zelf(beeld), Aandacht voor het Hier en Nu, Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt en Investeren in je waarden.

IBCT, EFT, ACT

 Wat werkt het best? 

Er zijn niet voor niets verschillende soorten relatietherapie├źn. De ene soort werkt namelijk beter bij het ene koppel en hun problemen, dan bij het andere.  IBCT, EFT alsmede ACT zijn alle drie succesvol gebleken. Coaching Keuker werkt niet volgens een vast protocol maar gebruikt datgene dat het beste bij jullie past. De verschillend therapie vormen worden aangevuld met coach methodieken.

Het blijft een persoonlijke kwestie en  het is belangrijk om samen te kijken naar wat jullie nodig hebben  om samen verder te kunnen.