Relatietherapie in 't Gooi 


Het kan zijn dat één van jullie twijfels heeft, zich niet gehoord voelt of verliefd is op een ander. Ook komt het vaak voor dat partners zich steeds meer gaan ergeren aan elkaar, dat gesprekken vaak eindigen in ruzies. De intimiteit in de relatie verdwijnt en men gaat steeds meer langs elkaar heen leven. Vaak wordt er (te) lang gewacht met hulp zoeken. Zonder er over te praten wordt er besloten om het nog maar even aan te kijken en wordt er gedacht dat een relatie 'toch vanzelf goed hoort te gaan'. Het tegendeel blijkt echter vaak waar, met als resultaat dat de irritaties verder oplopen en ieder zijn eigen leven gaat leiden. Het kan echter ook zo zijn dat je best tevreden bent over je relatie en jullie je geen leven zonder elkaar voor kunnen stellen. Maar het is allemaal wel heel saai en voorspelbaar geworden. Van quality tijd samen is nog maar nauwelijks sprake, de waan van de dag slokt alle energie en tijd op. Jullie hebben het gevoel dat er meer inzit, het beter kan. Van die magere 6 zou je wel een 10 willen maken, maar hoe?


Relatietherapie kan:

  • jullie relatie een nieuwe impuls geven
  • jullie leren om verwachtingen en behoeftes naar elkaar uit te spreken
  • jullie handvatten geven om op een effectieve wijze te communiceren
  • jullie verschillen leren te accepteren en/of te tolereren

 

Veel voorkomende relatie problemen

Relatietherapie

Geld 

Marieke is nogal zuinig en groot gebracht met het gezegde ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Pieter wil van het leven genieten en daar hoort voor hem een mooie auto, leuke kleding, vaak uit eten en regelmatig een weekendje weg bij. Ze werken allebei hard dus waarom niet? Helaas hebben ze daar vaak ruzie over. Marieke vindt dat Pieter altijd te veel geld uitgeeft en daarom houden ze nooit iets over om te sparen. 

Conflicten

De gesprekken tussen Sanne en Willem eindigen regelmatig in een conflict. Wat hij ook doet, Willem heeft het gevoel dat hij het in Sannes ogen nooit goed kan doen. Sanne realiseert zich best dat ze vaak geïrriteerd is en allerlei kritische opmerkingen naar Willem maakt. Maar ja, zij heeft het gevoel dat hij absoluut geen rekening houdt met de dingen die zij belangrijk vindt. Dus als hij nu maar zou veranderen dan........

Seks

Victor en Edith hebben twee kinderen, een drukke baan en een vol sociaal leven. Er is nauwelijks tijd om samen iets leuks te doen en seks hebben ze nog maar zelden.  Victor baalt daar ontzettend van, ze lijken wel broer en zus in plaats van geliefden. Volgens  Edith overdrijft hij enorm. Zij vindt dat zin in seks spontaan moet komen en die is er bij haar nu eenmaal niet vaak meer. Maar de spanningen die hierdoor veroorzaakt worden, wil ze ook niet.

Relatietherapie
Relatietherapie

Taken

Gerard en John zijn al 15 jaar samen en nog steeds stapelgek op elkaar. Toch hebben ze vaak knetterende ruzies. Het probleem is dat John een ontzettende sloddervos is en Gerard geordend en een Pietje precies.  Het komt regelmatig voor dat Gerard na een dag hard werken thuis komt en John tv kijkend aantreft terwijl de keuken een grote puinhoop is. Om over de rest van het huis maar te zwijgen. 

Familie

Diederiks moeder staat te pas en te onpas, onaangekondigd voor de deur. Ze bemoeit zich met de opvoeding van de kinderen, heeft overal commentaar op en ga zo maar door. Marieke voelt zich hierdoor niet vrij en gekleineerd. Samen erover praten lukt niet. Diederik loopt dan met een kwade kop de deur uit en Marieke blijft gefrustreerd achter. Het onderwerp (schoon)moeder zorgt voor een verwijdering.

Overspel

Jantine is vreemd gegaan met een studievriend van vroeger. Dat was niet volgens de afspraak. Marnix kan zich niet voorstellen zonder Jantine verder te moeten maar zijn vertrouwen is zwaar beschadigd. Hij controleert haar telefoon en wil constant weten waar ze naar toe gaat. Dat zorgt voor veel spanning. Het aantal ruzies is niet meer te tellen en  de verwijdering tussen hen wordt steeds groter.

Relatietherapie in 't Gooi
Relatieproblemen oplossen met coaching Keuker

Seksuele relatietherapie

Met elkaar in gesprek gaan over seksuele problemen binnen de relatie blijkt voor veel stellen lastig. Verschillen over de frequentie en/of de aard van het seksleven zorgen vaak voor spanningen en conflicten. Het kan echter ook zo zijn dat seksuele problemen het gevolg zijn van andere problemen zoals stress op het werk, financiële- of opvoedingsproblemen m.b.t. de kinderen. Ook kunnen lichamelijke problemen of negatieve ervaringen een rol spelen.

Seksualiteit is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun relatie, dus problemen op dit vlak kunnen een grote impact op de relatie hebben. Vaak gaan de problemen niet vanzelf over dus is het verstandig om hulp te zoeken. Een paar gesprekken kan al een wereld van verschil maken.

Als er sprake is van een seksuele disfunctie (een probleem op het medische vlak) ben je bij de huisarts of een medisch specialist  aan het juiste adres. Hebben de seksuele problemen een andere oorzaak dan kun je hulp vragen aan een relatietherapeut die jullie kan ondersteunen en begeleiden in het bespreekbaar maken en oplossen van de problemen.

Wat wordt er dan zoal besproken?

  • in hoeverre de wederzijdse verwachtingen realistisch zijn
  • of de problemen er altijd waren of in de loop der tijd ontstaan zijn
  • hoe er omgegaan kan worden met de verschillen in behoeften
  • hoe je de destructieve communicatie en gedragspatronen m.b.t. seks kunt doorbreken
  • hoe je jullie seksleven een nieuwe impuls kunt geven

Relatietherapie

Afgestemd op wat er bij jullie speelt, bied ik ondersteuning op de weg naar een relatie met minder  spanningen en meer geluk .


Stress en Burn-out coaching

In een op maat gemaakt coachingstraject leer ik je omgaan met stress en help ik je persoonlijke en professionele doelen te realiseren.

Training

 Ik bied o.a. de volgende trainingen aan ; succesvol solliciteren,  persoonlijk leiderschap en assertiviteit,

effectief communiceren. 

Werkwijze

Iedere relatie is anders, ook de problemen die er spelen. Bij relatietherapie  gaan we  samen op zoek naar wat jullie anders willen, wat jullie nodig hebben. Ik werk niet met een vast protocol maar maak wel gebruik van diverse behandel- en coachmethoden waaronder IBCT, ACT en EFT.
Er is veel onderzoek gedaan naar relatietherapie/coaching waaruit gebleken is dat het bij 75% van de koppels tot grotere relatietevredenheid leidt. Of je het nu hebt over (echt)paren, mensen met een lat relatie of LHBTI koppels, relatietherapie kan ondersteuning bieden. Naast het voeren van gesprekken tijdens de sessies, krijgen jullie (als jullie er voor open staan) ook opdrachten waarmee jullie samen aan de slag kunnen. 

Ook wordt er gekeken naar stressfactoren van buitenaf en hoe deze opgelost kunnen worden. Vanuit een empathische houding zal ik jullie een spiegel voorhouden, uitnodigen tot (zelf)reflectie en motiveren om in beweging te komen. 

 
Zijn jullie benieuwd wat relatietherapie voor jullie kan betekenen, neem dan hier contact op voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.