Relatieproblemen

relatietherapeut

Praten over relatieproblemen met een therapeut.

Daar bestaan nogal wat misverstanden over.

Veel mensen denken dat relatietherapie;

 • ontzettend duur is
 • altijd maandenlang, soms wel jaren duurt
 • alleen maar eindeloos praten is
 • zoeken naar de schuldige, de zondebok is
 • oude koeien uit de sloot haalt


Daarbij komt dat ze denken dat de therapeut zegt wat jij moet doen en als je dat doet het altijd goed komt. Dit zijn vooroordelen of misverstanden.


Hoe werkt relatietherapie bij Coaching Keuker dan wel?

In een kort durend traject van gemiddeld 4-6 maanden staat de oplossing en niet het probleem centraal. 

Mooie woorden, maar wat wil dat nu zeggen?
Er wordt geïnventariseerd welke  persoonlijke verschillen en emotionele gevoeligheden bij jullie tot irritaties of conflicten leiden. Vervolgens werken we er praktijk gericht aan hoe je die kunt accepteren of op z’n minst kunt tolereren van elkaar. Hoe je je gedrag aan kunt passen zodat de ander daar geen of minder last van heeft. Het grote voordeel daarvan is dat jullie in de toekomst daar geen ruzie meer over hebben, maar jullie je kunnen focussen op de inhoud van de problemen die zich in ieders leven voordoen. Een verschil van mening over de opvoeding of vrijetijdsbesteding bijvoorbeeld. Doordat jullie tijdens de begeleiding leren hoe je effectief met elkaar kunt communiceren, zonder verwijten, zullen jullie beter in staat zijn om jullie problemen  samen te bespreken en naar oplossingen te zoeken. 

relatieproblemen

Relatieproblemen kunnen veel stress veroorzaken.

Langdurige stress kan een negatief effect hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.


Als je relatie niet meer loopt zoals je graag zou willen en één van jullie of jullie allebei worstelen met het dilemma ‘scheiden of blijven’ dan hebben jullie het zwaar. 


Twijfel over je relatie zorgt voor stress en veel slapeloze nachten omdat je je afvraagt:

 • of jullie problemen op te lossen zijn
 • waar het mis gegaan is en jullie uit elkaar gegroeid zijn
 • waarom een verschil van inzicht vaak in ruzie eindigt
 • wat jouw aandeel in dit geheel is?


Wekken de verschillen tussen jullie, die je in 1ste instantie zo spannend en aantrekkelijk vond, nu juist ergernissen op? Dan is het nu hoog tijd om de stoute schoenen aan te trekken.


Natuurlijk is er geen pasklaar antwoord op de vraag wat voor jullie het beste is; ‘scheiden of blijven’. Het is geen wiskunde, er is geen vragenlijst die je kunt invullen waarvan de uitkomst de enige juiste is.

Wat wel zo is, en daar is veel onderzoek naar gedaan, is dat kinderen spijt hebben van dingen die ze gedaan hebben (brutaal geweest, koekje gepakt zonder te vragen). Volwassen hebben juist spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben (wereldreis niet gemaakt, niet gestudeerd toen dat kon). Vrij vertaalt naar het onderwerp ‘scheiden of blijven’ betekent  het dat  je  alles uit de kast moet halen om te kijken of  jullie relatie nog levens vatbaar is.


scheiden of blijven

Herken je dit?


Hebben jullie het gevoel  dat jullie relatie waardevol genoeg is om dit onderzoeken dan ondersteun ik jullie graag bij het vinden van antwoord op vragen als;

 • hoe kunnen we verschillen van inzicht accepteren van elkaar
 • hoe zorgen we ervoor dat we gesprekken kunnen voeren zonder dat het ruzie wordt
 • hoe kunnen we problemen uit het verleden achter ons laten
 • hoe zorgen we ervoor dat we open staan voor elkaars behoeftes en verlangens
 • hoe kunnen we weer bouwen aan een gezamenlijke toekomst.


Soms lukt het samen niet, dan kan ondersteuning van een relatietherapeut uitkomst bieden. Trek de stoute schoenen aan en neem contact op.